2 Юли 2014
2440
Снимков материал: pixabay.com
Слабата концентрация на витамин D в кръвта се свързва с по-голям риск от повишено кръвно налягане , твърдят експертите.
Витамин D се произвежда в организма след излагане на слънчева светлина, а чрез храната го получаваме от яйцата, млякото, киселото мляко, сардина, сьомга, зърнени храни и оранжеви храни.
Новите резултати от Университета на Южна Австралия в резултат от изследването, където са участвали 146 000 души от Европа и Северна Америка показват, че всяко увеличаване на концентрацията на витамин D в кръвта на 10 процента, намалява риска от високо кръвно налягане 8 процента.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари