3 твърдо сварени жълтъка
150 гр. брашно
100 гр. нишесте
80 гр. пудра захар
150 гр. масло на стайна температура
1 ванилия
кората на половин лимон или екстракт от лимон
За поръсване:
пудра захар
Поставете жълтъците в купа и с вилица или лъжица хубаво ги стрийте. След това добавете всички останали съставки и разбийте с миксер (с бъркалките за тесто) до гладка и еднородна смес (тесто).
Прехвърлете тестото върху набрашнен плот и с ръце оформете топка. Увийте я в найлоново фолио и оставете в хладилник за 1 час.
След това отново върху набрашнен плот разточете кора с дебелина около 7-8 мм и с формички изрежете курабийки. Сложете ги върху тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса около 10-15 мин.
Охладените курабийки поръсете с пудра захар и ги поднесете.