Смейте се колкото щете, но аз си затварям чушки със сирене в буркани за зимата - уважаваме ги повече от туршиите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Смейте се колкото щете, но аз си затварям чушки със сирене в буркани за зимата - уважаваме ги повече от туршиите!
Смейте се колкото щете, но аз си затварям чушки със сирене в буркани за зимата - уважаваме ги...
25862
Източник: За Жената
Смейте се колкото щете, но аз си затварям чушки със сирене в буркани за зимата - уважаваме ги повече от туршиите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

ЧУШКИ, ПЪЛНЕНИ С СИРЕНЕ, ГОТОВИ ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ: екстра зимнина с бомбастичен вкус. Няма лято, в което да не направя тези чушки със сирене, които стават за минути. Това е стара рецепта за зимнина от македонския край и доколкото си спомням, когато бях дете, баба ми мажеше хляба непрекъснато с плънката за чушките, а аз лапах като невидяла!

Толкова са вкусни и неустоими, а рецептата вече съм дала на всичките си познати и те ги обожават! Използвам чушки и зряло сирене, но може да ги приготвите и с люти чушки, ако предпочитате по-пикантния вкус.

Ето необходимите продукти за моите Пълнени чушки със сирене в буркани :

пълнени чушки със сирене в буркани

Снимка: YouTube

Пълнени чушки със сирене в буркани

Продукти: 

  • 1 кг чушки
  • 1 кг сирене (като за баница)
  • сол според нуждите

Приготвяне: 

Процедурата по приготвяне е много лесна и проста, а чушките могат да се консумират още на следващия ден. Трябва да подчертая, че колкото повече време престоят в сиренето, толкова по-вкусни са.

Измийте добре чушките, след което ги оставете върху памучна кухненска кърпа да изсъхнат напълно. Когато изсъхнат напълно, отстранете сърцевината, дръжката и семките около тях и ги набодете на няколко места, така че да имат малки дупчици, от които да поемат сиренето.

Когато сте почистили всички чушки, сложете във всяка чушка по половин чаена лъжичка сол и леко разклатете, за да се разпредели. Обърнете всяка чушка с отвора надолу в тава и ги покрийте с памучна кърпа да престоят 12 часа.

издълбани чушки

Снимка: YouTube

чушки със сол

Снимка: YouTube

През това време чушките ще пуснат повече сок, като е най-добре това да стане вечерта, след което на следващата сутрин да продължите с приготвянето на зимнината. След като изтекат часовете, стерилизирайте добре бурканите.

чушки в тава

Снимка: YouTube

Във всеки буркан добавете по 1-2 чаени лъжички натрошено сирене. Сиренето го купувам от пазара, зряло домашно за баница. След това напълнете всяка чушка със сиренето и започнете да редите чушките в буркана, колкото има място, но не ги натискайте.

чушка със сирене

Снимка: YouTube

чушки със сирене в буркани

Снимка: YouTube

Когато напълните всички буркани, отгоре наръсете с още малко натрошено сирене и поръсете с още малко сол. Не бива да добавяте течността от чушките в бурканите, защото те ще пуснат повече от сока си, а сиренето бързо ще го поеме.

Покрийте бурканите със съответния капак, но не ги затваряйте напълно. Оставете ги да престоят покрити с памучна кърпа за един ден, след което ще забележите, че в тях има достатъчно течност.

пълнени чушки със сирене в буркан

Снимка: YouTube

Така приготвените чушки могат да се консумират веднага, а бурканите трябва да се съхраняват в хладилник. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft