Приготвям ги два пъти седмично . На външен вид, най-обикновени и незабележителни, но се оказват много вкусни, сякаш с пълнеж . Мекото тесто с добавка на лук и чесън превръща лакомството в достоен заместител на скучния хляб.
Освен това върху тях можете да намажете паста, сос или друг пълнеж, след което ще получите необичайна закуска. Със сигурност всички у дома и гостите ще го оценят!
Съставки
Лук 1 бр
Чесън 1 скилидка
Вода 200 мл
Захар 50 гр
Яйце 2 бр.
Сол 1 ч.л.
Слънчогледово олио на вкус
Мая 1 ч.л.
Пшенично брашно 600 гр
Подготовка
Накълцайте лукът и чесъна на едро, добавете вода и яйца, пасирайте съставките с блендер до гладка смес.
Добавете сол, захар, мая към сместа от яйца и лук и 2 с.л.растително масло, разбъркайте добре.
Добавете брашно и замесете тесто. Покрийте купата с найлоново фолио и оставете да престои 1 час.
Разделете тестото на 8 части, оформете торта от всяка и след това ги разточете на слой.
Загрейте растително масло в тенджера и изпържете от двете страни, докато омекнат.
Можете да добавите още чесън и ако обичате подправки. Освен това опитайте да експериментирате с любимите си подправки . Вкусът всеки път ще бъде различен!