Тази рецепта е истински бум, защото няма човек, който да не я е харесал. Тази торта не се пече и се приготвя само за 10 минути. Просто и лесно, смесете всички съставки, след това просто оставете да се охлади за 1 час във фризера и това е. Ето какво ви трябва за невероятната Бъркана бисквитена торта :
Бъркана бисквитена торта
Продукти:
- 470 г бисквити (1 голям пакет)
- 100 г смлени орехи
- 250 мл прясно мляко
- 120 г захар
- 4 супени лъжици пудра захар
- 120 г несолено масло
- 1 пакетче ванилова захар (10 г)
За глазурата:
- 150 гр. шоколад
Приготвяне:
Бисквитите се натрошават на ръка. Поставете маслото, млякото, захарта, ванилията и какаото на прах в тенджера. Сложете на огъня да загрее и да се разтопят всички съставки в еднородна смес.
В по-дълбока купа смесете натрошените бисквити и смлените орехи, след което ги залейте с топлия шоколадов сос (не горещ, а топъл до хладък). Разбъркайте отново. Бисквитите ще поемат цялата течност.
Готовата смес е готова за поставяне във форма, чиито размери и форма избирате по ваше желание. Най-добре е да застелете формата с хартия за печене или стреч фолио (или обикновена торбичка). Изсипете сместа във формата и я разпределете равномерно.
Заравнете и оставете да се охлади за няколко часа в хладилник или фризер (1 час). Обърнете я върху десертна чиния и залейте с разтопената шоколадова глазура.
Декорирайте със смлени ядки или по желание.
Да ви е сладко!