Смесете 1 белтък с бадеми и ще получите изумителни бисквити, които не изискват фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Смесете 1 белтък с бадеми и ще получите изумителни бисквити, които не изискват фурна
Смесете 1 белтък с бадеми и ще получите изумителни бисквити, които не изискват фурна
3603
Смесете 1 белтък с бадеми и ще получите изумителни бисквити, които не изискват фурна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Открих тази рецепта в интернет и буквално ме изуми, защото приготвянето на тези бели бадемови пастички е много просто и не е необходимо да се пекат. Те определено са нещо специално, напомнят на вкус за прочутата бяла халва, но са доста по-вкусни и ароматни.

Целият процес на приготвяне е много прост, единственото нещо, което е малко "по-сложно" е подготовката на бадемите, които трябва да бъдат обелени и след това изпечени, за да имат вкусен аромат. Ако не ги приготвяте вкъщи, можете да ги купите вече обелени от магазина. Ето съставките, от които се нуждаете:

Домашна бяла халва с бадеми

Продукти: 

  • 200 г бадеми
  • 125 г захар
  • 125 г мед
  • 1 белтък

Ако искате да направите по-голямо количество от сладкишите (а повярвайте ми, че ще го направите), съответно удвоете количеството на всяка от съставките, написани по-горе. Можете да следвате процедурата по-долу:

Приготвяне:

Сложете 200 г бадеми в тенджера и ги залейте със студена вода. Тенджерата се поставя на котлон, който трябва да е включен на средна температура.

След като заври водата, оставете бадемите да се варят още 3 минути. След това се отстранява люспата от всеки бадем, като за по-прост процес можете да закупите вече обелени и печени бадеми.

бадеми във вода

обелени бадеми

След обелването бадемите се нареждат в тава, застлана с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса за 10-15 минути. В по-дълбока купа отделете белтъка от жълтъка и започнете постепенно да разбивате белтъка с миксер, първо на най-ниската скорост, след което постепенно увеличавайте.

печени бадеми

Белтъците трябва да се разбият на твърд сняг, който да не изпада от купата при обръщане.

В тиган се слагат 125 г захар и 125 г мед и се варят на ниска температура до карамелизиране на захарта и меда при непрекъснато бъркане. Когато захарта се разтопи с меда, сместа трябва да изглежда течна и чак тогава се сваля от котлона.

захар и мед

захарен сироп

Добавете половината от белтъка към разтопената захар и меда и разбъркайте с шпатула, докато съставките се смесят. Постепенно добавете още от белтъка, докато го поемете целия, след което върнете съда на котлона и гответе, докато се получи фина гладка смес.

разбити белтъци

Добавете бадемите към сместа и разбъркайте всички съставки, докато се смесят. Сместа се изсипва в силиконова правоъгълна форма и повърхността се заглажда добре.

бяла халва с бадеми

Сладкишът се прибира в хладилник да стегне за една нощ, поне 12 часа, след което се нарязва на по-малки кубчета и се поднася. 

домашна бяла халва

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft