Тази рецепта е изумително проста и изумително вкусна! Нежни бадемови сладки , които се топят в устата, а за приготвянето им не ви е нужно да включвате фурната!
Целият процес на приготвяне е много прост, единственото нещо, което е малко "по-сложно" е подготовката на бадемите, които трябва да бъдат обелени и след това изпечени, за да имат вкусен аромат. Ако не ги приготвяте вкъщи, можете да ги купите вече обелени и запечени бадеми от магазина. Ето съставките, от които се нуждаете:
Нежни бадемови сладки без печене
Продукти:
200 г бадеми
125 г захар
125 г мед
1 белтък
Ако искате да направите по-голямо количество от сладкиша (а повярвайте ми, че ще го направите), съответно удвоете количеството на всяка една от съставките, описани по-горе.
Приготвяне:
Сложете 200 г бадеми в тенджера и ги залейте със студена вода. Тенджерата се поставя на котлон, който трябва да е включен на средна температура.
След като заври водата, оставете бадемите да се варят още 3 минути. След това се отстранява люспата от всеки бадем, като за по-прост процес можете да закупите вече обелени и печени бадеми.
След обелването бадемите се нареждат в тава, застлана с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса за 10-15 минути. В по-дълбока купа отделете белтъка от жълтъка и започнете постепенно да разбивате белтъка с миксер, първо на най-ниската скорост, след което постепенно увеличавайте.
Белтъците трябва да се разбият на твърд сняг, който да не изпада от купата при обръщане. В тиган се слагат 125 г захар и 125 г мед и се варят на ниска температура до карамелизиране на захарта и меда при непрекъснато бъркане. Когато захарта се разтопи с меда, сместа трябва да изглежда течна и чак тогава се сваля от котлона.
Добавете половината от белтъка към разтопената захар и меда и разбъркайте с шпатула, докато съставките се смесят. Постепенно добавете още от белтъка, докато го поемете целия, след което върнете съда на котлона и варете, докато се получи фина гладка смес.
Добавете бадемите към сместа и разбъркайте всички съставки, докато се смесят. Сместа се изсипва в силиконова правоъгълна форма и повърхността се заглажда добре.
Сладкишът се прибира в хладилник да стегне за една нощ, поне 12 часа, след което се нарязва на по-малки кубчета и се поднася.
Да ви е сладко!