Смесете каймата с кисело мляко-По-лесно от мекици, но толкова вкусно. За закуска, обяд и вечеря за 10 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Смесете каймата с кисело мляко-По-лесно от мекици, но толкова вкусно. За закуска, обяд и вечеря за 10 минути
Смесете каймата с кисело мляко-По-лесно от мекици, но толкова вкусно. За закуска, обяд и вечеря...
6098
Смесете каймата с кисело мляко-По-лесно от мекици, но толкова вкусно. За закуска, обяд и вечеря за 10 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представям на вашето внимание рецепта за пилешко с кисело мляко - може би все още не сте ги опитвали? Повечето вероятно ще отговорят с не, но определено си струва да опитате! Нека разберем простата рецепта за тези невероятни плоски хлебчета.

Пилешките питки се приготвят само за 10-15 минути. Ако имате голямо семейство, съветвам ви да ги приготвяте в големи количества, тъй като бързо свършват.

Списък с продукти:
• кисело мляко 250 гр.;
• кайма 250 гр.;
• лук 1 бр.;
• яйце 1 бр.;
• сол и черен пипер на вкус;
• чесън 2 скилидки;
• бакпулвер 0,5 ч.л.;
• брашно 4-5 с.л.

Първо смесете пилешката кайма с кисело мляко.

Добавете яйце към сместа.

Посолете и добавете смлян черен пипер и ситно нарязан лук.

Най-добре е лукът да се смели през месомелачка за по-фина текстура.

Добавете наситнения чесън и разбъркайте добре всички съставки.

Към каймата също добавете бакпулвер и брашно, за да постигнете желаната консистенция.

Сместа се разбърква добре с лъжица, така че всички компоненти да се смесят добре.

В същото време започнете да загрявате тигана.

Изсипете растително масло с добър аромат в тигана, подходящ за пържене - аз предпочитам да използвам слънчогледово масло за пържене. Какво масло използвате?

С помощта на лъжица оформете каймата на малки питки и ги запържете на среден огън до златисто кафяво от двете страни. През последните 5 минути от готвенето можете да покриете съда с капак, за да станат сладките още по-крехки и сочни

Благодарение на киселото мляко, каймата става необичайно сочна, придавайки на плоските хлябове специален вкус, който не може да се сравни с обикновените котлети или сладкиши. Тези плоски хлябове имат специален привкус.

Сервирайте ги топли. Върви чудесно с гарнитура от картофи или друга гарнитура по ваш избор. Още от първата хапка ще оцените особената нежност на пилешките питки

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft