Докторката Керълайн Андерсън подчертава, че не трябва да се страхувате, че ще се разболеете от рак ако смесите и консумирате тези три подправки.
Става дума за смес от три лесно достъпни подправки.
Тя разбрала за рецептата, като изучавала старовремска традиция на употреба на тези съставки в Източна Индия, чиито резултати са потвърдени в западните медицински изследвания.
Докторката подчертала, че ако използвате тези три съставки ежедневно, няма опасност да заболите от рак.
Тези три съставки са куркума, зехтин и черен пипер .
Смесете една четвърт чаена лъжичка куркума с половин чаена лъжичка зехтин и добавете малко смлян черен пипер. Заедно разбъркайте добре.
Получената смес може да използвате като добавка в салати и ястия, а може и така да козумирате.
Ако добавите в храната, която се обработва термично, тогава сместа добавете в храната в самия край, за да не се изгубят свойствата на подправките.
"Всичко е в куркумата. Нейните противовъзпалителни способности са изключително мощни. Няма нито една друга естествена съставка, която е ефективна за намаляване на възпалението като куркумата ", твърди Андерсън.
Изследванията показват, че куркумата предотвратява рак на дебелото черво , простатата, мозъка и рак на гърдата .