Сметанов кейк с орехово-шоколадов пълнеж

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Сметанов кейк с орехово-шоколадов пълнеж
Сметанов кейк с орехово-шоколадов пълнеж
admin
Добавена от: admin
26494
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 яйца
1/2ч.ч. течна сметана
1/2ч.ч. олио
1 бакпулвер
3 ванилии
2ч.ч. брашно
3/4ч.ч. захар
1/2ч.ч. смлени орехи
1/2ч.ч. шоколадови стърготини
1с.л. краве масло
100г пудра захар
прясно изстискан лимонов сок

Шоколадовите стърготини се смесват с ореховите. Яйцата се разбиват заедно със захарта. Брашното се смесва заедно с ванилиите и бакпулвера. Олиото се смесва със сметаната. Брашното и сметановата смес се добавят към разбитите яйца, постепенно. Трябва да се получи гладко кексово тесто. Маже се къдрава форма за кекс с краве масло. Слага се половината от кексовото тесто. Разпределя ореховата плънка. Отгоре се разпределя останалата част тесто. Пече се на умерена фурна. Следи се да се надигне добре и да запълни формата. Пече се до суха клечка. Формата се обръща върху тортена чиния. Покрива се с кърпи, за да може да се задуши и кексът да се отлепи. Сладкишът се залива с глазура, приготвена от пудрата захар и такова количество лимонов сок, че да се образува течна глазура. Реже се изстинал.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft