4 яйца
1/2ч.ч. течна сметана
1/2ч.ч. олио
1 бакпулвер
3 ванилии
2ч.ч. брашно
3/4ч.ч. захар
1/2ч.ч. смлени орехи
1/2ч.ч. шоколадови стърготини
1с.л. краве масло
100г пудра захар
прясно изстискан лимонов сок
Шоколадовите стърготини се смесват с ореховите. Яйцата се разбиват заедно със захарта. Брашното се смесва заедно с ванилиите и бакпулвера. Олиото се смесва със сметаната. Брашното и сметановата смес се добавят към разбитите яйца, постепенно. Трябва да се получи гладко кексово тесто. Маже се къдрава форма за кекс с краве масло. Слага се половината от кексовото тесто. Разпределя ореховата плънка. Отгоре се разпределя останалата част тесто. Пече се на умерена фурна. Следи се да се надигне добре и да запълни формата. Пече се до суха клечка. Формата се обръща върху тортена чиния. Покрива се с кърпи, за да може да се задуши и кексът да се отлепи. Сладкишът се залива с глазура, приготвена от пудрата захар и такова количество лимонов сок, че да се образува течна глазура. Реже се изстинал.