
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се орехите (смлени) и белтъците, разбити на сняг., като се внимава да не спадне обема на сместа. В правоъгълна тавичка с размери 25/30 см се слага намазана с мазнина пергаментова хартия. Тестото се разпределя върху нея. Заглажда се добре и се пече в умерено силна фурна. Добре изпечен, блатът се отделя от хартията и с влажна кърпа се завива леко на руло. Сметаната се разбива със захарта (1 чаша). Прибавя се ванилията. Рулото се отваря леко и се намазва с част от разбитата сметана. С кърпата се завива на руло. Оставя се да се стегне и се намазва отгоре и отстрани с останалата сметана. Заглажда се с гребен (картонче, изрязано със зъбци като гребен) и се поръсва по желание - с крокан (от бадеми или орехи), кокосови стърготини, настърган шоколад и пр.