блат:
150 гр. чаени бисквити
60 гр. краве масло
пълнеж:
250 гр. маскарпоне
250 гр. сирене Филаделфия (или 2 пак. крема сирене)
5 яйца
лимонова кора и сок от половин лимон
100 гр. захар
шепа смокини
Смлените бисквити се заливат с разтопеното масло. Сместа се притиска добре по дъното на застланата с хартия за печене форма. Запича се за 10 мин. при 170С. В това време се разбиват маскарпонето и Филаделфията със захарта.Добавят се лимоновият сок и кората от лимона и едно по едно яйцата, като се разбива на малка скорост. Получената смес се излива върху бисквитения блат. Отгоре се нареждат разполовените смокини. Формата се поставя на водна баня във фурната и се пече около час при температура 160-170С. Добре е да престои поне 4-5 часа в хладилник преди консумация.