Смокиново сладко
22 Септември 2014
28064
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Измийте добре смокините и с остър нож ги обелете. Попарете ги добре през 6-8 води и ги оставете на котлона, докато водата кипне.
В последната вода добавете настърганата кора на лимона. Попарените смокини изцедете внимателно и ги оставете да изсъхнат.
В дълбока тенджера сложете захарта, залейте с вода и оставете сиропа да заври. След няколко минути, когато захарта се разтопи, добавете смокините. Варете на силен огън, а 5 минути преди края добавете сока от лимон. По желание добавете и ванилия.
Свареното сладко покрийте с влажна кърпа и го оставете да се охлади за 10 минути. Тогава махнете кърпата и върнете съда на огъня, докато заври.
Когато сладкото е готово, оставете 12 часа в съда, а след това насипете в буркани.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари