Смолянска яхния
4 Февруари 2014
14128
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг овнешко месо
5 големи глави лук
½ чаша олио
1 с.л. доматено пюре или 100 мл. доматен сок
1 с.л. брашно
1 връзка магданоз
2 – 3 люти чушлета
червен пипер на вкус
Овнешкото се почиства от тлъстините, измива се добре и се подсушава. Нарязва се на парчета. В няколко лъжици мазнина се задушава нарязаният лук и след като омекне, се добавя месото. Запържва се заедно с лука, докато поомекне от всички страни, след което се поръсва с червения пипер, доматеното пюре и брашното. Долива се топла вода, така че да покрие с 1-2 пръста ястието. Овкусява се със сол и се оставя да ври на бавен огън, докато месото омекне напълно. Готовата яхния се поръсва с нарязан магданоз и се поднася с люти чушлета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари