Снаха ми е голяма работа! Взе останалите яйца след Великден и сътвори от тях нещо вълшебно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Снаха ми е голяма работа! Взе останалите яйца след Великден и сътвори от тях нещо вълшебно:
Снаха ми е голяма работа! Взе останалите яйца след Великден и сътвори от тях нещо вълшебно:
485
Източник: За Жената
Снаха ми е голяма работа! Взе останалите яйца след Великден и сътвори от тях нещо вълшебно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна идея за Великденските празници, толкова са красиви, че няма да можете да откъснете очи от тях, ще ви стане жал да ги хапнете, а повярвайте - вкусни са.

Тази идея на снаха ми е много лесна за изпълнение, като дори можете сами да модифицирате рецептата, защото крайният резултат е нещо наистина прекрасно.

Ако се стремите на масата да има не само вкусни ястия, но и декоративни, то определено сте на правилното място – ще се постарая да ви обясня, но целият процес е документиран и със снимки.

А именно от обикновени варени яйца можете да приготвите много вкусни и красиви на вид лалета! Прочетете подробната рецепта и следвайте всички стъпки, които са много прости.

Ето какво ви трябва, за да направите великденски лалета от варени яйца :

Лалета от варени яйца

Продукти: 

  • 7 яйца
  • 9 рачешки рулца (или риба по избор - например риба тон или пушена сьомга, настъргана шунка или друго по избор)
  • 200 г крема сирене
  • 1 чаена лъжичка смлян черен пипер или на вкус
  • 1 чаена лъжичка сол
  • малко подправке
  • къри на вкус
  • пресен лук (стръковете, може и пресен чесън)

Приготвяне:

Яйцата трябва първо да се сварят твърдо.

Във водата добавете малко сол и малко сода за хляб, след това добавете яйцата, които предварително са престояли на стайна температура (не директно от хладилника) и ги оставете да врят 10 минути от момента, в който кипнат.

Веднага залейте сварените яйца със студена вода, а след като изстинат ги обелете. След това ги нарежете на кръст с остър нож от единия край.

варени яйца кръст

Снимка: YouTube

Разрезът трябва да е достатъчно голям, за да можете да извадите жълтъка отвътре, без да повредите белтъка.

Тази част от процедурата е най-деликатната, така че трябва да внимавате да не повредите белтъка.

Направете това с всички яйца, а жълтъците съберете в отделна купа. След това пригответе пълнежа:

изваждане жълтак

Снимка: YouTube

В дълбока купа настържете предварително сварените рачешки рулца. Вместо това можете да използвате настъргана шунка, ситно нарязано бяло месо, риба тон от консерва или друга риба по ваш избор.

настъргани рулца

Снимка: YouTube

плънка с жълтъци

Снимка: YouTube

След това настържете жълтъците, овкусете със сол, черен пипер, къри или подправка по избор, след това добавете крема сиренето и разбъркайте добре.

плънка с рачешки рулца

Снимка: YouTube

крема сирене

Снимка: YouTube

По желание можете да добавите малко майонеза за вкус. Прехвърлете плънката в сладкарски шприц, след което напълнете белтъците в разрезите.

смес в пош

Снимка: YouTube

пълнени белтъци

Снимка: YouTube

С помощта на пластмасова сламка направете малка вдлъбнатина, в която ще поставите стръка на пресния лук.

сламка в яйце

Снимка: YouTube

Трябват ви толкова стръка пресен лук, колкото яйца имате, в случая седем. Може да украсите и с магданоз или див лук.

яйца лалета

Снимка: YouTube

Вашите пролетни лалета от варени яйца са готови!

Може да ги аранжирате както ви харесва.

лалета от яйца

Снимка: YouTube

лалета от варени яйца

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft