Страхотна идея за Великденските празници, толкова са красиви, че няма да можете да откъснете очи от тях, ще ви стане жал да ги хапнете, а повярвайте - вкусни са.
Тази идея на снаха ми е много лесна за изпълнение, като дори можете сами да модифицирате рецептата, защото крайният резултат е нещо наистина прекрасно.
Ако се стремите на масата да има не само вкусни ястия, но и декоративни, то определено сте на правилното място – ще се постарая да ви обясня, но целият процес е документиран и със снимки.
А именно от обикновени варени яйца можете да приготвите много вкусни и красиви на вид лалета! Прочетете подробната рецепта и следвайте всички стъпки, които са много прости.
Ето какво ви трябва, за да направите великденски лалета от варени яйца :
Лалета от варени яйца
Продукти:
- 7 яйца
- 9 рачешки рулца (или риба по избор - например риба тон или пушена сьомга, настъргана шунка или друго по избор)
- 200 г крема сирене
- 1 чаена лъжичка смлян черен пипер или на вкус
- 1 чаена лъжичка сол
- малко подправке
- къри на вкус
- пресен лук (стръковете, може и пресен чесън)
Приготвяне:
Яйцата трябва първо да се сварят твърдо.
Във водата добавете малко сол и малко сода за хляб, след това добавете яйцата, които предварително са престояли на стайна температура (не директно от хладилника) и ги оставете да врят 10 минути от момента, в който кипнат.
Веднага залейте сварените яйца със студена вода, а след като изстинат ги обелете. След това ги нарежете на кръст с остър нож от единия край.
Снимка: YouTube
Разрезът трябва да е достатъчно голям, за да можете да извадите жълтъка отвътре, без да повредите белтъка.
Тази част от процедурата е най-деликатната, така че трябва да внимавате да не повредите белтъка.
Снимка: YouTube
В дълбока купа настържете предварително сварените рачешки рулца. Вместо това можете да използвате настъргана шунка, ситно нарязано бяло месо, риба тон от консерва или друга риба по ваш избор.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
След това настържете жълтъците, овкусете със сол, черен пипер, къри или подправка по избор, след това добавете крема сиренето и разбъркайте добре.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
По желание можете да добавите малко майонеза за вкус. Прехвърлете плънката в сладкарски шприц, след което напълнете белтъците в разрезите.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
С помощта на пластмасова сламка направете малка вдлъбнатина, в която ще поставите стръка на пресния лук.
Снимка: YouTube
Трябват ви толкова стръка пресен лук, колкото яйца имате, в случая седем. Може да украсите и с магданоз или див лук.
Снимка: YouTube
Вашите пролетни лалета от варени яйца са готови!
Може да ги аранжирате както ви харесва.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!