500 гр. сметана на прах
700 мл газирана вода
1 част:
200 гр. бисквити (ситно натрошени)
100 гр. счукани орехи
2 част:
200 гр. млечен шоколад с вкус на лешник
100 гр. счукани орехи
2-3 капки ром
За украса: гумени бонбони във формата на малинки
1. Сметаната на прах се поставя в голям съд (най-добре купата на миксера), тъй като ще има по-голям обем, когато се разбие. Прибавя се газираната вода, която трябва да е студена, но да не е от хладилника, и се бие първо на по-ниска скорост, за да не се разпръсне праха, а след това на по-силна, докато хубаво се разбие и се получи значително количество разбита сметана. Сметаната се разделя на 3 части в 3 еднакви съда.
2. Бисквитите, предварително натрошени, се смесват със смлените орехи и се добавят в първия съд с бита сметана. Разбърква се и се изравнява хубаво. Това ще е основата на тортата. В чинията, където ще подреждате тортата, с помощта на шпатула оформете кръг от тази смес с диаметър около 26 см.
3. Настържете шоколада на едро ренде, смесете го със смлените ядки и рома, и всичко това добавете във втория съд с разбита сметана. Разбърква се и се изравнява хубаво, след което кремът се нанася върху първата част на тортата.
4. В третия съд със сметана не се добавя нищо, той ще бъде трети слой на тортата, а също и крем за намазването й. Разпределете го отгоре, като го загладите равномерно, и заделете малко за украса (шприцовайте розички или друга форма - по желание). Доукрасете тортата с гумени бонбони във формата на малини или с каквото вие решите!
Тортата се съхранява в хладилник и е най-добре да престои 2-3 часа, за да се слеят вкусовете. Опитайте тази снежна и много нежна торта, може да добавите и други съставки на вкус (лешници, бадеми, бял млечен шоколад ...).