Шест дървени шишчета се разрязват с ножица на две.
Бананите се почистват от кората.
Нарязват се на 6 парчета по диагонал.
Всяко парче трябва да бъде с ширина 1 см.
След което бананите се набождат върху клечките.
Нареждат се в тава и се поставят във фризер за 30 минути.
Докато бананите се замразяват, се разтопява шоколадът на водна баня.
В една тенджера се сипва вода и се кипва.
Вътре се поставя друга празна купа.
Поставят се начупените парченца шоколад.
Разбърква се до пълното разтопяване на шоколада.
Купата се сваля от котлона и се оставя да се охлади за кратко.
Замразените банани се потапят в разтопения шоколад от едната страна (или цели).
Шоколадът практически веднага застива върху банана.
Шишчета се нареждат отново в тавата на един ред.
Оставят се във фризера до момента на сервиране.
По желание, след потапянето в разтопен шоколад, бананите могат да се овалят в ситно накълцаните орехи или други ядки.