Снощи ги правих, довечера ще повторя: Пълнени патладжанени бомбички - експлозивно вкусни са!
3 Август 2016
68609
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Много от нас очакват с нетърпение лятото, за да се насладят на любимите си зеленчуци: тиквички, домати, краставици и патладжани. Днес ще обърнем внимание на последните.
Предлагаме да ги напълните с нещо божествено вкусно - ще се ометат за минути, гаранция!
Продукти:
1 щафетка пушено- топено сирене или същото количество кашкавал
1 яйце
5 скилидки чесън
50 гр. босилек
2 с.л.
олио
сол и черен пипер на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете патладжана на филийки с еднаква дебелина - около 4 см.
- Изрежете средата с нож. Изпържете патладжаните в малко количество растително масло от двете страни до златисто-кафяво.
- В отделна купа смесете настърганото сирене/кашкавал, яйце и босилек. Подправете със сол и черен пипер. Добавете чесъна, намачкан през пресата.
- Напълнете филийките в тигана с плънка и запържете от двете страни в продължение на 3 минути. След това изключете котлона. Покрийте и оставете за няколко минути патладжаните да се задушат.
- Поставете готовите филийки върху хартиени салфетки, така че да се абсорбира излишната мазнина. Готово!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари