Снощи затворих последния буркан, напълних и фризера - ще имам чак до пролетта. Универсална подправка без стерилизация:

вход през zajenata.bg
За Жената
Снощи затворих последния буркан, напълних и фризера - ще имам чак до пролетта. Универсална подправка без стерилизация:
13584
Снимков материал: pixabay.com
Снощи затворих последния буркан, напълних и фризера - ще имам чак до пролетта. Универсална подправка без стерилизация:

Има много начини за съхранение на зеленчуци за зимата . Всяка домакиня предпочита удобния за нея метод, който ще й позволи бързо да приготви нещо през зимата със свежи летни зеленчуци. Днес ще ви покажем цели 2 начина за съхранение на зеленчуци за зимата под формата на витаминозна смес - универсална подправка , която се приготвя без термична обработка, без стерилизация , така че витамините и полезните съставки остават напълно съхранени.

Може да я използвате за основни ястия, супи, сосове, дресинги и какво ли още не.

Ето как се прави тази лесна универсална подправка за зимата :

Универсална подправка

Продукти:

1 кг домати

1 кг моркови

1 кг лук

1 кг червени чушки

няколко корена от магданоз

зелени подправки по желание (копър, магданоз, кервиз)

За съхранение в буркани добавете 170 грама каменна сол на килограм от подправката

За замразяване не е необходимо да добавяте сол

Ето как се приготвя:

Първо бланширайте доматите (залейте ги с вряща вода за 1-2 минути), след което ги обелете и оставете да изстинат. 

Нарежете на ситно измитите зеленчуци - чушките, лука, зелените подправки. Настържете морковите и корените магданоз (обелени).

Нарежете охладените обелени домати на дребни кубчета.

Смесете всички зеленчуци в голяма купа и объркайте добре.

1. За съхранение във фризера: Сложете по няколко лъжици от сместа в найлонови пликчета, изкарайте въздуха, опаковайте добре и ги приберете във фризера. 

2. За буркани: Добавете каменната сол към зеленчуците и объркайте. Покрийте купата и оставете за час-два, за да си пуснат зеленчуците сока. След това ги отцедете и напълнете с тях предварително стерилизирани буркани. Натъпчете добре сместа, а отгоре допълнете до гърлото с отделения сок. Затворете плътно с капаци и приберете на тъмно и хладно място.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft