Днес ви представяме едно по- нетрадиционно ястие от кайма , с което да разнообразите менюто си и да изненадате близките. Тези панирани рулца са истинска фантазия от вкусове, а се приготвят лесно и със сравнително лесни за набавяне продукти.
Панирани рулца с кайма и кашкавал
Продукти:
кайма (може да е всякакво месо)
сол, черен пипер, други подправки по желание
1 яйце
За панировката:
прясно мляко
брашно
яйца
Приготвяне:
За рецептата може да използвате смляно месо по избор. Достатъчно е около половин килограм кайма. Овкусете с подправките, добавете яйцето и хубаво объркайте сместа.
Настържете малко кашкавал.
Покрийте с хартия запечене или фолио дъската за рязане, така че краищата на хартията да висят отстрани, след което разпределете равномерно каймата върху дъската на тънък слой.
Отгоре поръсете с настърган кашкавал.
Внимателно навийте каймата на руло, използвайки хартията (фолиото) и фиксирайте краищата по удобен начин. Пъхнете рулото във фризера за 3-4 часа.
След това време каймата лесно се нарязва на порции.
От яйца, брашно и мляко пригответе тесто за паниране, след което потопете резените руло в него и ги изпържете в сгорещено олио.
Пържете на умерен огън за 3-4 минути от всяка страна. Ако сложите и капак, ще омекнат още по-хубаво.
Поднесете рулцата топли със сос по желание.