Вече забравих последния път, когато ядох пържени картофи . Но в тази форма си позволявам понякога. Ако приготвям картофен омлет със сирене и кашкавал за съпруга и децата си, определено ще взема парче и за себе си. И какво, трябва да се уверя във вкуса на ястието. Така-така извинение, но не мога да устоя на примамливия аромат.
Основното правило на тази рецепта е съотношението на картофите към маслото да е 10: 1. Ако решите да използвате обичайният кашкавал за пълнежа, поръсете картофената кора с него малко по-рано, така че да се разтопи. Можете също да добавите пържени гъби, шунка и много разнообразни подправки.
Съставки
Картофи 350 гр
Масло 30 гр
Крема сирене или кашкавал по ваш избор 100 g
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
Разтопете маслото в микровълновата или на парна баня.
Обелете картофите и ги настържете с ренде в купата с маслото. Добавете сол и черен пипер, след което изстискайте добре с ръце.
Загрейте сух тиган, разпределете картофите равномерно и залейте с изстискания сок. Уплътнете леко със силиконова шпатула.
Печете картофената палачинка за 1 минута на силен огън, след това намалете на по- ниска степен и гответе още 8 минути
Използвайте чиния, за да обърнете палачинката, за да запази формата си. Когато другата страна се зачерви, намажете половината палачинка с крема сирене, нормално сирене или кашкавалче, въпрос на вкус, може да експериментирате с всичко
Внимателно сгънете омлета наполовина, за да направите тип сандвич. Прехвърлете в чиния и сервирайте
Можете да допълвате картофения омлет със зеленчукова салата и пресни билки. Основата е много хрупкава. Благодарение на маслото, тя се пече перфектно. А нежният кремообразен пълнеж прави картофената палачинка още по-вкусна. Как ви харесва тази опция?