Искате ли да приготвите нещо простичко и наистина вкусно? Съберете хляба, който имате останал вкъщи и пригответе вкусен хлебен сладкиш . Хлебният пудинг е едно от най-популярните ястия в Западна Европа.
Хлебен сладкиш
Продукти:
200 гр.франзела
4 яйца
настъргана лимонова кора
малко ром
80 гр.стафиди
150 гр.захар
500 мл прясно мляко
1 пак.ванилова захар
Начин на приготвяне:
Нарежете франзелата на тънки филийки и след това всяка нарежете на 4 парчета. Сложете в тавичка, пъхнете във фурната и запечете, докато хлябът започне да се оцветява в златисто. След това извадете, поръсете с масло и прехвърлете в съд за суфле.
Разбийте яйцата добре със захарта, лимоновата кора и рома. Излейте сместа върху запечения хляб, заедно със стафидите, и изпечете до готовност.
Готовия хлебен сладкиш обърнете върху чиния и поръсете с ванилова захар.
За разкош може да залеете с карамел и орехи, а накрая да поднесете с топка сладолед: