„Мамо, направи ми кренвирши каквито баба ми правеше !“ Как мога да им откажа? Освен това ястието е съвсем просто. Дори мога да поверя основния процес на най-малките.
Пълнените кренвирши са може би най-простото основно ястие в кулинарния ми арсенал. Срам ме е да призная, но любовта на децата към този деликатес започна с моя мързел. Но сега мога да им дам обилен и вкусен обяд по всяко време. Сервирайте ги с картофено пюре за гарнитура.
Съставки
кренвирши 7 бр.
кашкавал 70 g
кисели краставички
Зелен лук 10 g
майонеза 2 с.л.
Горчица 1 ч.л.
Подготовка
Отстранете негодни за консумация обвивки от кренвиршите. В центъра на всеки направете разрез, не изрязвайте до края. Използвайте чаена лъжичка, за да изпразните вътрешността на колбасите. Правете лодки.
Направете пълнежа от "вътрешността" на колбасите. За целта ги накълцайте и ги сложете в дълбока купа. Добавете фино нарязаните на кубчета кисели краставици.
Накълцайте зеления лук и го изпратете там. Настържете кашкавалът на ситно ренде. Смесете го с майонеза и горчица. Подправете колбасите с краставици и лук с тази смес. Разбъркайте.
Поставете пълнежа в лодките на кренвиршите. Прехвърлете тези продукти в лист за печене, поръсете ги с остатъците от настърган кашкавал. Гответе пълнените колбаси във фурна, загрята до 200 градуса за 20 минути.
Всъщност пълнените кренвирши могат да се готвят и в микровълновата фурна. Настройте го на пълна мощност и гответе 10-15 минути. Не забравяйте да проверите готовността, за да не развалите ястието. Кашкавалът отгоре трябва да стане златисто кафяв, а пълнежът да стане мек и жилав.
Късмет!