Снощи обърках и добавих 1 лъжица в каймата. Грешката се оказа гениална! По-вкусни кюфтета не...
4 Август 2016
1385366
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Много домакини имат малък трик за готвене на месото: омекотяват го с горчица . Необходимо е да добавите към маринатата лъжица горчица на прах или обикновена и ястието става страхотно!
Днес ви предлагаме да опитате най-вкусните, крехки и сочни кюфтенца, които могат да съществуват! Наистина, убедете се сами:
Продукти:
500 гр. говеждо месо
500 гр.
свинско месо
3 картофа
3 глави лук
150 гр. хляб
1 яйце
0,5 чаши прясно мляко
1 с.л. горчица
3 с.л. вода
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Смесете двата вида месо. Прибавете ситно нарязания или настърган в блендер лук и настърганите на средно ренде картофи.
- Накиснете хляба в млякото и го оставете да престои известно време, докато набъбне. След това го добавете към каймата заедно с млякото.
- Добавете яйцето, горчицата, сол и черен пипер на вкус. Омесете каймата.
- Оформете кюфтетата и ги пуснете в тиган със сгорещено олио. Изпържете ги от едната страна, обърнете, а след това намалете огъня, добавете водата и покрийте тигана. След 20 минути ще имате най-съблазнително сочните кюфтета!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари