Снощи обърках и добавих 1 лъжица в каймата. Грешката се оказа гениална! По-вкусни кюфтета не бяхме яли!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Снощи обърках и добавих 1 лъжица в каймата. Грешката се оказа гениална! По-вкусни кюфтета не бяхме яли!
Снощи обърках и добавих 1 лъжица в каймата. Грешката се оказа гениална! По-вкусни кюфтета не...
1385366
Снощи обърках и добавих 1 лъжица в каймата. Грешката се оказа гениална! По-вкусни кюфтета не бяхме яли!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много домакини имат малък трик за готвене на месото: омекотяват го с  горчица . Необходимо е да добавите към маринатата лъжица горчица на прах или обикновена и ястието става страхотно!

Днес ви предлагаме да опитате най-вкусните, крехки и сочни кюфтенца, които могат да съществуват! Наистина, убедете се сами:

 

Продукти:

500 гр. говеждо месо

500 гр.

свинско месо

3 картофа

3 глави лук

150 гр. хляб

1 яйце

0,5 чаши прясно мляко

1 с.л. горчица

3 с.л. вода

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Смесете двата вида месо. Прибавете ситно нарязания или настърган в блендер лук и настърганите на средно ренде картофи.
  2. Накиснете хляба в млякото и го оставете да престои известно време, докато набъбне. След това го добавете към каймата заедно с млякото.
  3. Добавете яйцето, горчицата, сол и черен пипер на вкус. Омесете каймата.
  4. Оформете кюфтетата и ги пуснете в тиган със сгорещено олио. Изпържете ги от едната страна, обърнете, а след това намалете огъня, добавете водата и покрийте тигана. След 20 минути ще имате най-съблазнително сочните кюфтета!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft