Ако се сдобиете с няколко средни тиквички , не забравяйте да обърнете внимание на тази рецепта. Лесна за приготвяне и необичайно ярка чиния. Освен това, както на външен вид, така и на вкус!
Би било доста егоистично да ви предложим да правите тиквички по обичайния начин, а не по тази прелестна рецепта. За любителите на нестандартни вечери има необичаен вариант: да напълните тиквичката с кайма, не отвътре, а отвън. В резултат на това тиквичките ще изглеждат като малки ананаси! Сосът от месо ще се разтвори във всяка от клетките й, доматите ще добавят пикантност, а разтопеният кашкавал ще донесе още по-голям апетит.
съставки
тиквички 600 g
кайма (смес или само свинска) 300 g
лук 1 брой
кашкавал 60 g
чесън 2 скилидки
Доматен сок 200 ml
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Слънчогледово масло 1 супена лъжица
подготовка
Тиквички нарязани на половина първо през едната страна, а след това нарязани на половина и по дължина. Подредете половинките на дъската за рязане с изпъкнала страна нагоре, фиксирайте с моливи или суши пръчки. Нарежете по наклонената черта под формата на решетка.
За допълнителна нежност, кайма заедно с лука и чесъна минете отново през месомелачка. Подправете на вкус и разбъркайте добре.
Запълнете разрезите на повърхността на тиквички, натиснете каймата с пръсти. Запълнете заготовките в добре затоплен съд с добавка слънчогледово масло. Сложете тиквички в огнеупорна форма, изсипете доматен сок, поръсете с настърган кашкавал и изпратете във фурната, затоплете до 190 градуса за 7-10 минути.
Една от най- неочаквано приятните комбинации от зеленчуци и месо ! Сервирайте тиквички със сметанов сос с добавка пресни билки, скилидка чесън и щипка сол. Добър апетит и не забравяйте да споделите рецептата с приятели!