Снощи такива милинки завъртях, че по нощите изадохме цяла тава! Пухкави като памук, а плънката - божествено мека и нежна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Снощи такива милинки завъртях, че по нощите изадохме цяла тава! Пухкави като памук, а плънката - божествено мека и нежна:
Снощи такива милинки завъртях, че по нощите изадохме цяла тава! Пухкави като памук, а плънката -...
11956
Снощи такива милинки завъртях, че по нощите изадохме цяла тава! Пухкави като памук, а плънката - божествено мека и нежна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Милинки , ама не какви, а по цариградски! Ако не сте ги опитвали, задължително отделете малко време, за да си ги приготвите - това, което ги отличава от обичайните милинки, е леко сладката нотка в плънката и необичайно пухкавото и ароматно тесто . Съчетанието на следко и солено е точно толкова, че да накара небцето да си иска още една, и още една...

Ето рецептата за прочутите Цариградски милинки :

Цариградски милинки

цариградски милинки

Продукти:

За тестото:

1 яйце

2 супени лъжици захар

1/2 пак.ванилова захар

1/4 чаени лъжички сол

250 мл прясно мляко

500-550 гр.брашно

1 супена лъжица суха мая

80 гр.масло

За пълнежа:

500 гр.сирене или извара (може и смес от двете)

2-3 ч.л.захар

1 яйце

1/2 пак.ванилова захар

За намазване:

1 яйце

1 супена лъжица прясно мляко

Приготвяне:

Разбийте яйцето със захарта, ваниловата захар и солта. Налейте топлото мляко и разбъркайте.

Смесете брашното със сухата мая и го добавете постепенно в яйчно-млечната смес. Първо бъркайте тестото с тел, след това омесете с ръце.

Последно, добавете разтопеното масло и го омесете в тестото. Тестото трябва да бъде гладко и меко.

Покрийте купата с тесто с прозрачно фолио или кърпа, и поставете на топло място, за да втаса за 1-1,5 часа.

Готовото тесто ще се увеличи значително по обем. За да направите пълнежа, смесете сиренето с яйцата, захарта и ваниловата захар.

Оформете от втасалото тесто малки еднакви топки и ги поставете на хартия за печене в тавичка, като оставите достатъчно разстояние между тях.

Оставете за 20 минути да втасат. След това натиснете средата на всяка топка от тестото почти до дъното.

В получените гнезда изсипете плънката. Намажете всички милинки със смес от яйце и мляко, и оставете за още 10 минути.

След това ги пъхнете във фурната, предварително загрята на 190 градуса, и печете до златисто-кафяво, около 25 минути.

Оставете готовите милинки да се охладят върху решетка.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft