Содена питка за Бъдни вечер-Бърза рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Содена питка за Бъдни вечер-Бърза рецепта
Содена питка за Бъдни вечер-Бърза рецепта
57609
Содена питка за Бъдни вечер-Бърза рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Първата и най-важна съставка за содената питка за Коледа се нарича ЛЮБОВ! Не я забравяйте, за да ви се получи както трябва! Въпреки, че се приготвя от прости съставки, содената питка не е много проста за приготвяне именно поради тази причина-С малко и обичайни продукти да направите вкусна и красива коледна питка. Вижте рецептата, която все пак би могла да ви се стори по-лесна за приготвяне или просто си я припомнете:

Необходими продукти:

  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 чаена лъжица
  • сол - 1 чаена лъжица
  • олио - 3 супени лъжици
  • оцет - - 1 супена лъжица

Как да я приготвите:

Брашното се пресява в по-дълбока купа.

В брашното се прави кладенче. Содата за хляб се погасява във оцета. След като се погаси содата се добавя към брашното. Добавят се и останалите продукти.

При постоянно бъркане се добавя една чаена чаша хладка вода. Замесва се меко тесто. След като тестото е готово се оставя на страни за около десетина минути да почива. В намазана с олио и набрашнена тава се оформя питката.

Отгоре питката се набожда цялата със вилица, за да не се пукне. Готовата пита се помазва само с олио. Отгоре украсата е направена от брашно, сол и вода. Пекох содената питка на 200 градуса, за около 30-35 минути. След като се извади от фурната питата се поръсва със вода и се завива със кърпа, за да омекне.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft