Зелената част от пшеницата е идеален източник на витамини и минерали, необходими за организма.
Младата пшеница съдържа над 100 елемента, които благоприятно действат върху организма, сред които и калий, желязо, калций, магнезий, витамини А, B, C, E, хлорофил и много други.
Сокът от зелената част на пшеницата е ценен лек за пречистване и подмладяване на организма, и не случайно го наричат течно злато.
Тази ценна напитка укрепва имунитета, пречиства кръвта, повишава енергията, помага при безсъние, стомашни оплаквания и какво ли още не.
Как да приготвите сок от пшеница
Най-добре е пшеницата сами да засадите в домашни условия, и да използвате екологични семена.
В стъклен съд поставете малко семена, добавете вода и се оставя 8-10 часа. Изцежда се от водата, и се оставя в съда следващите 24 часа, като на няколко пъти се полива с вода и веднъж прецеждате.
От влагата, пшеницата бързо ще започне да кълни, така че когато забележите, че пониква, зърната поставете в някой контейнер, в който сте сложили малко пръст. Всеки ден поливайте с малко вода.
Когато зелените части пораснат около 20 см, оставете съда малко на слънце, а на следващия ден вече може да изрежете зелената част и да я поставите в сокоизстисквачка.
Течността, която се получава е точно тази ценна напитка, която почиства организма. Около 30 милилитра дневно е напълно достатъчно, за да се почувствате ползите.
Ако не искате да приготвяте сок, или нямате сокоизстисквачка, зелената част от пшеницата може да използвате в салати, или да я поставите в блендер, да добавите плодове, малко вода и да се насладите на здравословна енергийна напитка.