Сокчето от компота е за детето, а вишните - за сладкишчето! Трябва само кисело мляко, а...
5 Декември 2016
14204
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако имате останало кисело мляко , ние знаем чудесен начин, как да го пуснете в действие. А именно - изпечете фантастичен сладкиш с череши или вишни. На следващия ден най-вероятно ще бягате до магазина за още кисело мляко!
Тази рецепта е любима на много домакини, тъй като необходимите за нея съставки са под ръка всекиму. Сочни череши , съчетани с меко и ефирно тесто - това е, което ви трябва!
Съставки:
200 гр. вишни или череши , може и от компот
200 мл кисело мляко
3 яйца
1 чаша брашно
1,5 ч.л.
бакпулвер
1 чаша захар
1 ч.л. масло
пудра захар на вкус
Приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 ° C.
- Махнете костилките на вишните/черешите. Сложете плодовете в гевгир, за да се отцедят от сока.
- Разбийте яйцата и захарта в купа, докато се получат малки мехурчета.
- Изсипете киселото мляко и разбъркайте.
- Върху сместа пресейте брашното с бакпулвера. Може да се наложи да добавите още брашно - тестото трябва трудно да пада от лъжицата. Т.е., да бъде малко по-гъсто от това за палачинки.
- Намажете тавичка с диаметър 18 см с масло. Запълнете я с тестото.
- Равномерно подредете отгоре черешите/вишните. Пъхнете сладкиша във фурната за 40-45 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари