Солен Кекс-Закуска - бъркаш всичко и директно печеш! Сладките са вкусни, но този е божествен!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Солен Кекс-Закуска - бъркаш всичко и директно печеш! Сладките са вкусни, но този е божествен!
Солен Кекс-Закуска - бъркаш всичко и директно печеш! Сладките са вкусни, но този е божествен!
135658
Солен Кекс-Закуска - бъркаш всичко и директно печеш! Сладките са вкусни, но този е божествен!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна и бърза рецепта, чудесна идея за закуска. Много простичък и вкусен солен кекс , с който ще си оближете пръстите! Може да служи като импровизиран обяд, лека закуска, предястие, пълноценна закуска, дори вечеря... Най-хубавото му е, че можете да коригирате рецептата според съставките, които имате в хладилника и всеки път ще имате Кекс-Закуска с различен вкус! Ето какво ви трябва според основната рецепта:

Солен Кекс-Закуска

Продукти: 

  • 4 яйца
  • 1 чаша кисело мляко от 200 мл (използваме същата чаша за другите мерки)
  • 1 чаша олио
  • 2 ½ чаши брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 150 гр.
шунка (или какъвто колбас имате наличен)
  • 150 гр. сирене
  • 5 кисели краставички
  • ½ ч. л. сол
  • малко черен пипер
  • 1 ч. л. риган
  • За поръсване:

    • 100 гр. пармезан (кашкавал или сирене по избор)

    Приготвяне: 

    Разбийте яйцата с бъркалка, след това добавете киселото мляко и олиото. Когато сместа е добре разбита и съставките се изравнят, добавете подправките (сол, черен пипер, риган). Хомогенизирайте добре сместа.

    След това постепенно добавете брашното, в което предварително сте разбъркали бакпулвера. Накрая се добавят натрошеното сирене (може да се натроши с вилица или с пръсти), шунката на кубчета и краставиците (нарязани или настъргани).

    Когато се получи гладка смес внимателно се прехвърля с лъжица в силиконова форма. Ако имате обикновена форма за кекс с дупка, първо я намаслете и поръсете с малко брашно (или просто я намажете добре с масло). Фурната трябва да е загрята на 200 градуса.

    солен кекс приготвяне

    След това хванете формата за краищата и леко я разклатете и потупайте 3-4 пъти от основата, за да се разпредели добре сместа и да се запълнят празните места и да излязат въздушните мехурчета. Пече се около 45 минути на 200 градуса.

    През това време пригответе друг съд за печене, покрийте го с хартия за печене и след 45 минути, когато извадите изпечения кекс, просто го обърнете върху готовия съд и отгоре настържете кашкавал или сирене по избор.

    Върнете кекса в загрятата фурна за още 10 минути да се запече отгоре, след което го извадете и оставете да изстине малко, за да го нарежете хубаво. Сервирайте го с кисело мляко, тази комбинация е перфектна.

    солен кекс закуска

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft