Солен кекс Обери хладилник - 4 яйца, чаша кисело мляко, а останалото е импровизация! Чуден става:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Солен кекс Обери хладилник - 4 яйца, чаша кисело мляко, а останалото е импровизация! Чуден става:
Солен кекс Обери хладилник - 4 яйца, чаша кисело мляко, а останалото е импровизация! Чуден става:
5349
Източник: За Жената
Солен кекс Обери хладилник - 4 яйца, чаша кисело мляко, а останалото е импровизация! Чуден става:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна и бърза рецепта, чудесна идея за закуска. Много просто и вкусно солено кексче, пръстите да оближеш! Може да служи като импровизиран обяд, закуска, предястие, даже вечеря.

Можете да коригирате рецептата според съставките, които имате в хладилника в момента - така всеки път ще го хапвате с различен вкус. Ето основните продукти за Солен кекс Обери хладилник :

Солен кекс "Обери хладилник"

Продукти: 

  • 4 яйца
  • 1 чаша кисело мляко от 200 мл (същата чаша ползваме и за останалите мерки)
  • 1 чаша олио
  • 2 ½ чаши брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 150 г шунка
  • 150 г сирене
  • 5 кисели краставички
  • ½ ч. л. сол
  • малко черен пипер
  • 1 ч. л. риган

За поръсване:

  • 100 гр. пармезан/кашкавал/ сирене по избор

Приготвяне: 

Разбийте яйцата с бъркалка, след това добавете киселото мляко и олиото. Когато сместа е добре разбита и съставките се изравнят, добавете подправките (сол, черен пипер, риган). Хомогенизирайте добре сместа.

След това постепенно добавете брашното, в което предварително сте разбъркали бакпулвера. Накрая се добавят натрошеното сирене (може да се натроши с вилица или с пръсти), шунката на кубчета и краставиците (нарязани или настъргани).

продукти солен кекс

Снимка: youtube

Когато се получи гладка смес, внимателно се прехвърля с лъжица в силиконова форма. Ако имате обикновена форма за кекс, първо я намаслете и поръсете с малко брашно (или просто я намажете добре с масло). Фурната трябва да е загрята на 200 градуса.

След това хващаме формата за краищата и леко я разклащаме и потупваме 3-4 пъти в основата, за да слегне добре сместа и да се запълнят празните места, както и да излязат въздушните мехурчета. Пече се около 45 минути на 200 градуса.

През това време пригответе друга тава, покрийте я с хартия за печене и след 45 минути, когато извадите изпечения кекс, просто го обърнете върху приготвената тава и отгоре настържете кашкавал, пармезан или по избор.

тава с кекс

Снимка: youtube

Върнете кекса в загрятата фурна за още 10 минути да се изпече, след което го извадете и оставете да изстине малко, за да го нарежете хубаво.

кекс закуска

Снимка: youtube

Сервирайте го с кисело мляко, тази комбинация е перфектна.

солен кекс закуска

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

солен кекс Обери хладилник

Снимка: youtube

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft