Солен кекс с гъби и маслини
22 Декември 2011
53635
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарежете гъбите на филийки, а маслините, колбаса и кашкавала - на кубченца и загрейте фурната на 160-170 градуса предварително. Пресейте брашното с бакпулвера в голяма купа и постепенно разбъркайте с яйцата, прясното мляко, олиото.
Сипете кубчетата гъби, маслини, колбас и кашкавал и внимателно разбъркайте с лъжица. Изсипете соления кейк в намазнена тава или форма, поръсете със сусам или слънчогледови семки и сложете да се пече за около час. Проверявайте готовността с клечка за зъби.
Вместо сусам и семена може да украсите кейка с парченца гъби и маслини.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари