Солен кекс с кайма и гъби
2 Ноември 2012
75536
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. кайма
100 гр. гъби
200 мл бяло вино
250 мл прясно мляко
100 гр . масло
2 бр. яйца
100 гр. кромид лук
1/2 вр. магданоз
2 гр. черен пипер
1 ч.л. чубрица
Омесете каймата с яйцата и млякото, подправките, гъбите - на ивици, и ситно нарязания лук. Объркайте сместа много добре. Намажете с масло кексова форма (продълговата или с дупка) и изсипете сместа в нея. Отгоре поставете парченца масло. Запечете ястието в умерена фурна докато се получи приятно зачервяване. След като стане готово, обърнете формата в продълговата чиния. Отгоре може да залеете с отделения при печенето сос.
Гарнирайте с пържени картофи и салата според сезона.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари