Солен кекс с кускус и кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Солен кекс с кускус и кайма
Солен кекс с кускус и кайма
admin
Добавена от: admin
13640
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша кус кус
500 гр. кайма
200 гр. гъби
1 глава кромид
2 яйца
2 с.л. Вегета
1/2 с.л. червен пипер
1/2 с.л. сол
2 с.л. галета
малко смлян черен пипер
За намазване на формата:
50-70 гр. масло
За заливката:
1 яйце
1 с.л. заквасена сметана

В подсолена вряща вода (400 мл.) се слага кус кусът и се вари на тих огън 10-15 минути. Щом се свари, се отцежда от водата (ако е останала). Оставя се да изстине.
Лукът и гъбите се нарязват на ситно, добавя се каймата, галетата, яйцата, подправките, сол на вкус. Обърква се добре, след което към сместа се прибавя свареният кус кус. Сместа се разбърква много добре и се прехвъля в кексова форма, предварително намазана с маслото. Изравнява се с лъжица и се залива със смес от разбитото със сметаната яйце. Пече се на 200 градуса в загрята фурна за около 40 минути.
Щом се изпече, кексът се оставя да се охлади, след което се изважда от формата и се нарязва на парчета. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft