500 гр. свинска наденица
1/4 чаша нарязан лук
1/4 чаша кашкавал/пармезан
1/2 чаша настъргано сирене чедър
1 яйце
1/2 ч.л. лют сос (барбекю сос)
1 1/2 ч.л. сол
щипка червен пипер на люспички
2 чаши брашно с набухвател (кексова смес на прах)
2/3 чаша прясно мляко
1/4 чаша майонеза
Загрейте фурната на 175 градуса. Намазнете правоъгълна форма за кекс. Натрошете наденицата в голям тиган с дебело дъно и сложете да се запържи заедно с лука до покафеняване. Отцедете готовата наденица върху хартиени салфетки и оставете да изстине. В голяма купа смесете яйцето, сирената, лютия сос, солта и черния пипер. Разбийте добре. Прибавете брашното (сухата смес), млякото и майонезата. Разбъркайте. Прибавете към кексовата смес наденицата и лука и разбъркайте, колкото да се разпределят в тестото. Изсипете в приготвената кексова форма и печете в загрятата фурна около 45-50 минути. Оставете готовия кекс да почива във формата 10-тина минути, след това извадете върху плоска чиния и поднесете!