Първо нарежете на ситно продуктите за плънката (лук, морков, гъби, магданоз и подправки). Запържете ги в малко олио и оставете плънката да изстине. Междувременно разбийте яйцата на пяна. Добавете киселото мляко, олиото и малко сол и разбъркайте. След това прибавете постепенно брашното, смесено с бакпулвера, като бъркате внимателно, докато се получи хомогенна смес. Към гъбената плънка добавете 2 с.л. от кексовото тесто и разбъркайте. Прехвърлете тестото в продълговата форма за кекс (тавичка), предварително покрита с намазнена хартия за печене. В средата на сместа изсипете гъбената плънка (като гребен), като леко притискате сместа надолу, до дъното. Изпечете кекса в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути. Оставете го да се охлади и нарежете. Получава се невероятен вкус!
Забележка: С продуктите за плънката може да импровизирате и да добавите каквото обичате.
Автор: lakomnik.bg