Солен кекс със салам и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Солен кекс със салам и кашкавал
Солен кекс със салам и кашкавал
admin
Добавена от: admin
48797
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

240 г брашно тип 500
1 и 1 /2 ч. л. бакпулвер
375 мл прясно мляко
2 яйца
50 г нарязан на дребно луканков салам
щипка риган
щипка майорана
200-250 г настъргано сирене тип Витоша, Ементал или др.

Фурната се загрява на 200 С.
В тава с размери 20х11 см се застила с хартия за печене. В голяма купа се смесват брашното, бакпулверът, млякото и яйцата. Прибавят се настърганото сирене и саламът. Тестото се разбърква добре и се изсипва в тавата, а отгоре се поръсва с риган и майорана. Кексът се пече 35 минути, след което се оставя да изстине в тавата за около 20 минути.
Накрая соленият кекс се нарязва на филии и се поднася. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft