Солен пай с лук и бекон

вход през zajenata.bg
Солен пай с лук и бекон
admin
Добавена от: admin
11491
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За ронливото тесто:
200 г брашно
100 г масло
1 жълтък
сол

За пълнежа:
3 глави лук
200 г бекон
1 с.л. олио
½ ч.л. ким
4 яйца
200 г сметана
200 мл прясно мляко
черен пипер
настъргано индийско орехче

Брашното се пресява, маслото се нарязва на парченца. Двете се смесват с жълтъка, 3-5 с.л. вода и сол. Омесва се средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.
Лукът се обелва и нарязва на тънки шайби. Беконът се нарязва на малки кубчета. В голям тиган се сгорещява олиото и в него за 5 минути на средна температура се изпържват лукът и беконът при непрекъснато бъркане. Сместа се подправя с ким и се изважда от тигана.
Фурната се загрява до 200 С. Дъното на формата се покрива с хартия за печене. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и се слага във формата, като отстрани се оставя ръб от около 4 см. Плънката от лук и бекон се разпределя върху тестото.
Яйцата се разбиват с млякото и сметаната. Подправят се със сол, черен пипер и щипка индийско орехче и се изливат върху пълнежа. Пирогът се пече 40-50 минути с вентилатор на 180 С в долната част на фурната.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft