600 г говеждо филе или месо от задната част
120 г гъби
1 глава лук
60 г мазнина
костен бульон
черен пипер
сол
20 г брашно
1/4 кг хилядолистно тесто
яйце за намазване
Отстраняваме всички тлъстини от месото и го нарязваме на малки кубчета, овалваме в брашно, смесено със сол и черен пипер и изпържваме в мазнина. Прибавяме нарязаните на тънки парченца гъби и ситно нарязания лук, изпържваме, наливаме малко бульон, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме до омекване. Изсипвахме сместа в тавичка, оставяме я да изстине, отстраняваме всичката мазнина от повърхността и покриваме с оформеното на колело тесто. Намазваме повърхността му с разбито яйце, украсяваме с изрязани от тесто фигурки и печем в гореща фурна около половин час.
По желание в плънката може да добавим готварска сметана за по-богат вкус!