Солен пай с праз и скариди

вход през zajenata.bg
Солен пай с праз и скариди
admin
Добавена от: admin
12651
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г бутер тесто
2 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин
4 ч. ч. праз, нарязан на кръгчета
4 с. л. бяло вино
1 ч. л. семе от копър
2 щипки шафран, по желание
400 г белени варени скариди
5 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

Бутер тестото се разточва тънко и с него се покрива дъното на форма за печене, като се оформя висок ръб. Слага се да се за­пече за 10 мин. на 220°С. Изважда се от фур­ната u се притиска, за да оформи кора.
Маслото и зехтинът се загряват. Пра­зът се слага да се задуши на слаб огън за 10 мин. Налива се виното и се разбърква, до­като се изпари течността. Прибавят се скаридите, шафранът и семето от копър. След 1-2 мин. се подправя на вкус със сол и пипер.
Яйцата се разбиват с млякото и се добавят при праза. Всичко се сипва в кора­та от бутер тесто. Пече се 30-40 мин. на 200°С.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft