500 г бутер тесто
2 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин
4 ч. ч. праз, нарязан на кръгчета
4 с. л. бяло вино
1 ч. л. семе от копър
2 щипки шафран, по желание
400 г белени варени скариди
5 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Бутер тестото се разточва тънко и с него се покрива дъното на форма за печене, като се оформя висок ръб. Слага се да се запече за 10 мин. на 220°С. Изважда се от фурната u се притиска, за да оформи кора.
Маслото и зехтинът се загряват. Празът се слага да се задуши на слаб огън за 10 мин. Налива се виното и се разбърква, докато се изпари течността. Прибавят се скаридите, шафранът и семето от копър. След 1-2 мин. се подправя на вкус със сол и пипер.
Яйцата се разбиват с млякото и се добавят при праза. Всичко се сипва в кората от бутер тесто. Пече се 30-40 мин. на 200°С.