Солен пай с тиква и бекон

вход през zajenata.bg
Солен пай с тиква и бекон
admin
Добавена от: admin
13410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
250 гр. брашно
половин кубче мая /кубче колкото кибритина кутия/
1 ч.л. сол
щипка захар
50 гр. краве масло
125 мл. топло прясно мляко
Продукти за плънката:
500 гр. тиква
100 гр. бекон
2 яйца
1 глава лук
100 мл. готварска сметана
100 гр. настърган кашкавал
100 гр. синьо сирене
щипка черен пипер
щипка мускатово орехче
сол и олио
листенца прясна мента 

Смесваме маята с млякото, солта, захарта и разтопеното краве масло, добавяме 1 с.л. брашно и оставяме за 10 мин. на топло да се надигне. След това добавяме останалото брашно, омесваме меко тесто и оставяме за 30 мин. да втаса.
Обелваме тиквата, нарязваме я на малки парченца и я заваряваме за 5 мин. в гореща подсолена вода. Нарязваме лука и бекона на много ситно и запържваме в малко олио, добавяме изцедената от водата тиква и запържваме. Добавяме сметаната, яйцата, настъргания кашкавал, черния пипер, мускатовото орехче и подправяме със сол на вкус. Отместваме от котлона.
В подмазана тавичка разстиламе тестото на дъното, облепваме и стените на тавичката. Върху така приготвената основа изливаме сместа с тиквата и поръсваме с нарязаното на ситни парченца синьо сирене и листенцата мента. Печем на 200 гр. около 40 мин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft