Солен царевичен пай с тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Солен царевичен пай с тиквички
Солен царевичен пай с тиквички
admin
Добавена от: admin
4044
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. царевично брашно
250 гр. шунка или салам на вкус
100 гр. тиквички
2 моркова
800 мл прясно мляко
50 гр. масло
1/2 ч.л. сол
100 гр. смес от грах и царевица

Нарязваме морковите и тиквичката на дребни кубчета. По възможност зеленчуците трябва да са млади и крехки. 
Млякото се слага на огъня и се добавят морковите  граха, тиквичките и царевицата. Оставя се да заври хубаво, а след това се подправя и бавно се добавя царевичното брашно, като се разбърква едновременно с това. 
Форма за кекс или пай се покрива с фолио. 
Нарязаната шунка/салам се слага на дъното на формата, а готовото царевично тесто със зеленчуците се прехвърля отгоре. 
Притиска се с лъжицата, така че сместа хубаво да легне във формата, и отгоре се намазва с масло, след което се обвива с фолиото. 
Паят се оставя да се охлади и се поднася. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft