Солен щрудел със сирене и яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Солен щрудел със сирене и яйца
Солен щрудел със сирене и яйца
admin
Добавена от: admin
10697
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

600 гр. брашно
200 гр. масло
50 гр. прясна мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 жълтък
200 мл топло прясно мляко
За плънката:
400 гр. сирене
2 яйца 
1 белтък
сусам

В купа сложете брашното, размекнатото масло, маята, солта, захарта и жълтъка. Замесете тесто с топлото мляко и го оставете да втаса. Разделете тестото на 4 части. Разточете от топките тънки кори, покрийте ги с предварително приготвената плънка от яйца и сирене и навийте на рулца. Намажете повърхността им с разбит белтък, поръсете със сусам и печете около 20 минути на 220 градуса (до зачервяване).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft