5 филийки стар хляб
4 яйца
1 тиквичка
7 супени лъжици прясно мляко
3-4 скилидки чесън
5 парчета топено сирене
олио, сол, черен пипер - на вкус
Ето едно предложение как да използвате хляба, който ви останал вкъщи.
Настържете обелената тиквичка, а хляба нарежете на малки кубчета. Сложете ги в дълбок съд.
Яйцата разбийте с млякото, посолете на вкус и поръсете черен пипер, след което ги изсипете в съда с хляба и тиквичката.
Прибавете наситнената скилидка чесън и топеното сирене, нарязано на малки парчета. Хубаво разбъркайте сместа.
В незалепващ тиган сложете олио да се загрее. Излейте вътре сместа и хубаво я разпределете в тигана.
Запържете на умерен огън.
След като се изпържи от едната страна, обърнете тигана с чиния, която има по-малък диаметър от тигана, и внимателно прехвърлете баницата обратно, за да се изпържи и от другата страна.
Сервирайте баницата топла, със сиренце, кисело мляко, а може и със свежа салата.