Солена баница на тиган от стар хляб с тиквички и топено сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Солена баница на тиган от стар хляб с тиквички и топено сирене
Солена баница на тиган от стар хляб с тиквички и топено сирене
admin
Добавена от: admin
31812
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 филийки стар хляб
4 яйца
1 тиквичка
7 супени лъжици прясно мляко
3-4 скилидки чесън
5 парчета топено сирене
олио, сол, черен пипер - на вкус

Ето едно предложение как да използвате хляба, който ви останал вкъщи.

Настържете обелената тиквичка, а хляба нарежете на малки кубчета. Сложете ги в дълбок съд. 
Яйцата разбийте с млякото, посолете на вкус и поръсете черен пипер, след което ги изсипете в съда с хляба и тиквичката. 
Прибавете наситнената скилидка чесън и топеното сирене, нарязано на малки парчета. Хубаво разбъркайте сместа.

В незалепващ тиган сложете олио да се загрее. Излейте вътре сместа и хубаво я разпределете в тигана. 
Запържете на умерен огън. 
След като се изпържи от едната страна, обърнете тигана с чиния, която има по-малък диаметър от тигана, и внимателно прехвърлете баницата обратно, за да се изпържи и от другата страна. 

Сервирайте баницата топла, със сиренце, кисело мляко, а може и със свежа салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft