½ чаша нарязани сушени домати (накиснете ги в гореща вода 5 минути, след това отцедете)
½ чаша кедрови ядки
12 с.л. масло - на стайна температура
340 гр. крема сирене на стайна температура
225 гр. бяло сирене (фета), козе сирене или синьо сирене (а може и комбинация от всички) - на стайна температура
1 чаша нарязан магданоз
2 червени пиперки
2 скилидки чесън, счукани
сол и черен пипер на вкус
Нарежете на ситно сушените домати, заедно с магданоза и ги подправете с малко сол. Запечете кедровите ядки на силна фурна за 3-4 минути, след това охладете. Изпечете чушките, докато прегори кожата им, след това ги покрийте, за да се задушат. Обелете кожата, отстранете семето и жилките и ги нарежете. В купа смесете сиренето (сирената) с маслото и чесъна.
Покрийте форма за печене с диаметър около 15 см. с прозрачно фолио. На дъното разпределете кедровите ядки. Отгоре сипете половината от пастета със сиренето, след това - доматената смес. Покрийте с пласт от половината печени чушки и с останалото сирене, а най-отгоре завършете с другата половина чушки. Замразете в хладилник, след това извадете внимателно от формата, обърнете и поднесете със солени крекери.