Солена торта с кренвирши
19 Февруари 2014
8329
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нужни са два съда, в които да се объркат двете смеси. В единия съд се слагат 2-те яйца с киселото мляко, олиото и брашното и се разбива добре с миксера. Добавя се бакпулверът и сместа се прехвърля в намаслена тавичка. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус.
Върху тази смес се подреждат кренвиршите - по 4, на 2 реда. Заливат се с втората смес, приготвена предварително от разбитите със сиренето 4 яйца.
Отгоре се наръсва със сусам или ким (на вкус). Пече се 40 минути на 200 градуса.
Готовата торта се нарязва на парченца и украсява по избор.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари