Солена торта с кренвирши

вход през zajenata.bg
Солена торта с кренвирши
admin
Добавена от: admin
8329
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 кренвирша
За пандишпана:
2 яйца
200 мл кисело мляко
100 мл олио
300 гр брашно
1 бакпулвер
За плънката:
4 яйца
200 гр сирене

Нужни са два съда, в които да се объркат двете смеси. В единия съд се слагат 2-те яйца с киселото мляко, олиото и брашното и се разбива добре с миксера. Добавя се бакпулверът и сместа се прехвърля в намаслена тавичка. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус.
Върху тази смес се подреждат кренвиршите - по 4, на 2 реда. Заливат се с втората смес, приготвена предварително от разбитите със сиренето 4 яйца. 
Отгоре се наръсва със сусам или ким (на вкус). Пече се 40 минути на 200 градуса.
Готовата торта се нарязва на парченца и украсява по избор. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft