Пролетта е идеалното време да проявите малко креативност и експериментаторски дух с любимите на всички тиквички.
В комбинация със свежия и леко кисел вкус на заквасената сметана ще ги претворите в тази чудесна, лесна и бърза рецепта, която е без капка мазнина.
Стъпка 1: В два съда поставете по една настъргана тиквичка, посолете ги и ги оставете да престоят така 20-тина минути, за да си пуснат водата.
Стъпка 2: Включете фурната на 180 градуса. Разбийте по 3 яйца за всяка тиквичка поотделно и в тях поставете по 3 супени лъжици брашно и малко нарязан магданоз. Нанесете сместа върху тиквичките (предварително отцедени) и разбъркайте добре.
Стъпка 3: В две тавички с приблизителна дължина 35 см и ширина 25 см поставете намазнена хартия за печене и прехвърлете вътре сместа от яйца и тиквички. Печете около 20 минути. Ще получите две кори, които ще са меки от едната страна и твърди и хрупкави от другата страна.
Стъпка 4: Върху всяка кора нанесете слой заквасена сметана и ги оставете в хладилника.
Стъпка 5: Нарежете корите на няколко еднакви ивици и ги подредете на слоеве. В зависимост от размера може да получите 5 - 6 слоя от всяка кора. Оформете ги хубаво на торта и отгоре намажете с още малко сметана.
Корите нямат и капка мазнина, така че са чудесна солена рецепта и за тези, които внимават за линията си. Тортата бързо засища.
Може да доукрасите по желание със ситно нарязан салам или кашкавал. Решението е ваше.