1/2 опаковка неподсладени вафлени кори (може и обикновени кори за баница или лазаня, предварително сварени леко в подсолена вода)
500 гр извара
150 мл сметана
200 гр. шунка, нарязана на тънки резени
3 яйца
100 гр. кисели краставички
200 гр. майонеза
100 гр. кашкавал
Яйцата се сваряват и обелват, след което се настъргват на едро ренде. Киселите краставички се нарязват на кубчета, а кашкавалът се настъргва. Изварата и сметаната се смесват.
Първият лист от корите се маже с изварената смес и се покрива с листа шунка. Вторият лист се маже от двете страни с пълнежа и се поставя върху първия. Поръсва се с настъргани яйца. Третият лист от корите също се маже и от двете страни, след което се поставя върху втория и отгоре му се нареждат кисели краставички. Четвъртият лист се маже от двете страни и се поставя върху краставичките, а отгоре се покрива с листа шунка. Петият лист се маже само от едната страна и с тази страна се поставя върху шунката. Накрая тортата се намазва с майонеза и се поръсва с настърган кашкавал.