Солена усуканица
31 Октомври 2014
12172
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Замесва се тесто от всички съставки и се оставя да втаса (маята се захваща предварително в малко топло мляко).
След като втаса, тестото се измесва върху набрашнена маса и се разделя на повечко топки - 7-8. Разтеглят се на кори, които се поръсват с масло и след това - с извара. Изварата се слага на вкус - в случая около 300 гр.
Корите се навиват и подреждат в наманена тава - под формата на охлюв. Оставят се да втаса около 30 минути, след което усуканицата се пече в предварително загрята фурна до зачервяване. Когато се зачерви, се вади от фурната и се намазва с разтопено масло
Оставя се да изстине малко преди поднасяне.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари