Солени еклерчета
7 Март 2012
26115
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
След като заври водата, се слага солта, маслото и брашното (наведнъж). Непрекъснато се бърка, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. След като поизстине се прибавят едно по едно яйцата и се разбърква добре (да се слага ново яйце, след като тестото е поело много добре предишното).
В ненамазана и ненабрашнена тава се слагат със супена лъжица топки от тестото, на разстояние. Пекат се в предварително затоплена умерена фурна. Да не се отваря, докато се пекат. След изпичане се оставят във фурната, докато поизстинат (за да не спадне обемът им).
Пълнят се със солена плънка по желание - руска салата, мус от сирена, риба, пастети и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари