Солени еклерчета

вход през zajenata.bg
Солени еклерчета
admin
Добавена от: admin
26115
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 мл вода
250 г брашно
125 г масло
7 бр. яйца
щипка сол
солена плънка по избор

След като заври водата, се слага солта, маслото и брашното (наведнъж). Непрекъснато се бърка, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. След като поизстине се прибавят едно по едно яйцата и се разбърква добре (да се слага ново яйце, след като тестото е поело много добре предишното).
В ненамазана и ненабрашнена тава се слагат със супена лъжица топки от тестото, на разстояние. Пекат се в предварително затоплена умерена фурна. Да не се отваря, докато се пекат. След изпичане се оставят във фурната, докато поизстинат (за да не спадне обемът им).
Пълнят се със солена плънка по желание - руска салата, мус от сирена, риба, пастети и пр.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft